Site icon ФОКУС

Як спекти швидкий яблучний пиріг з манкою

Простий і смачний осінній пиріг

Випічка з яблуками – найсмачніша, проста і доступна. Ми радимо зробити швидкий пиріг з яблуками, манкою і ваніллю.

Незважаючи на легкість приготування, він виходить дуже ніжним і ароматним.

Пиріг з яблуками і манною крупою

Час приготування:

1 година

Калорійність:

158 ккал на 100 г

Для приготування нам знадобиться:

  • 1 зелене кисле яблуко
  • 4 яйця
  • 200 г вершків
  • 1/2 склянки борошна
  • 1/2 склянки манки
  • щіпка ваніліну
  • 10 г розпушувача
  • 1/2 склянки цукру

Форму для пирога змастіть вершковим маслом.

Укладіть порізане скибочками яблуко в один шар.

У миску розбити яйця.

Додати вершки, борошно, манку, цукор, ванілін, розпушувач.

Все добре збити. Вилити в форму. Посипати зверху 1 столовою ложкою цукру.

Запікати в розігрітій духовці до 180 ºС 25-30 хвилин, поки не з’явиться рум’яна кірочка. Перевірити готовність зубочисткою.

Остиглий пиріг за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на шматочки.

Як вибрати яблука для пирога

Кращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м’якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.

Враховуйте, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди.

  • Пишу про речі, які допомагають жити простіше, краще і веселіше, мотивації, відносини, соціальні проблеми і пастки мислення. І, звичайно, перевіряю поради на собі. Вибираю для статей перевірені джерела інформації.

    View all posts

Exit mobile version