Site icon ФОКУС

12 ідей сервірування святкового зимового столу

Їжа

robertss 31.08.2023 Article

Якщо є свято, є і святковий стіл. І неважливо на скільки осіб він розрахований — стіл у будь-якому разі може бути найпрекраснішим і найефектнішим. Пропонуємо вам дюжину чудових ідей сервірування новорічного столу.

Для реалізації всіх представлених нижче ідей вам не знадобиться нічого надзвичайного. Все створюється практично з підручних матеріалів: від гілочок розмарину і зірочок бадьяна до шишок і стрічок.

Використовуючи ароматні пряні трави, фактурні спеції та прянощі, можна прикрасити тарілки, серветки і столові прилади. Для цього чудово підійде розмарин, оскільки його жорстке стебло не зламається під час прикрашання столу. Бадьян і коричні палички — добре доповнять загальну картину.

Пряна зелень для сервірування новорічного столу

Соковиті сукуленти, чиї оригінальні форми листя вражають багатьох любителів домашніх рослин. Фахівці з декору інтер’єрів повідомляють, що у 2022 році буде вітатися все натуральне і природне. Рослина від цього стає ще більш доречним елементом сервірування, і нам вона, як і раніше, подобається.

Кімнатні квіти сукуленти в сервіруванні новорічного столу

Печиво, спечене вдома, може набути будь-якої форми — залежно від ваших побажань. Скористайтеся цим і приготуйте печиво (наприклад, імбирне) спеціально для сервірування столу та прикрашання ялинки. Не забудьте передбачити дірочки для стрічок або мотузочок.

Домашнє печиво для сервірування новорічного столу

Ви напевно зустрічали в супермаркетах кіоски з солодощами найрізноманітніших форм і забарвлень. Багато дітей люблять їх за це і майже всі батьки за це ж (м’яко кажучи) недолюблюють. Якщо не звертати увагу на вміст цукру, ці солодощі — прекрасні аксесуари для декору столу.

Солодощі для сервірування новорічного столу

Нещодавні дописи у спеціалізованих блогах повідомляють: наступного року будуть актуальними інтер’єрні деталі з різних металів. Не більше 2-3 металевих акцентів на кімнату — для відповідного балансу. При цьому, зовсім не обов’язково використовувати один метал. Деталі з різних матеріалів можна добре поєднувати між собою. Наприклад, мідні, золоті або нікелеві акценти добре поєднуються з бронзою або зістареним листовим залізом. Срібло й олово добре уживаються в інтер’єрі з бронзою та чорно-коричневими металами.

Ми пропонуємо згадати, що золото може бути дуже делікатним матеріалом. Йому не обов’язково блищати — «дорого і багато». Досить просто бути!

Золото для прикраси новорічного столу

Срібло в поєднанні з натуральним деревом — відчуття зимового лісу. Той випадок, коли в компанію до них чудово вписується вогонь свічки.

Срібло для прикраси новорічного столу

Якщо вам доступні спили дерев, використовуйте їх як підставки під тарілки. А на додаток — шишки, гілки, натуральні тканини пастельних тонів і керамічні тарілки.

Дерево для прикраси новорічного столу

Знову ж таки згідно з тенденціями 2022 року голосно заявлять про себе вироби, виготовлені вручну з використанням екологічно чистих матеріалів, таких як джут, дерево, папір, глина.

Ялинка для сервірування новорічного столу

Дизайнери та дослідники колірних тенденцій пророкують, що наступного року в тренді будуть пастельні природні кольори, але червоний (традиційний для новорічних свят колір) може бути присутнім у сервіруванні, як яскрава колірна пляма або кілька цяток. Тож почнемо з простого: обираємо червону скатертину, а маленькі коробочки з подарунками обв’язуємо червоними стрічками.

Червоний для сервірування новорічного столу

БОНУС: правила сервірування

  • На підстановочну (сервірувальну) майже плоску тарілку ставимо тарілки для їжі. Спочатку — для гарячого, зверху — для закусок або салатів. На тарілку можна покласти індивідуальну текстильну серветку.
  • Ліворуч від тарілки викладаються — виделки, зубчиками догори. Праворуч — ножі (лезом до тарілки) і ложка опуклою стороною донизу. Єдиною виделкою, яка може лежати праворуч, може бути виделка для устриць.
  • Над виделками ставиться невелика тарілка (блюдце) з ножиком для масла. На неї можна покласти хліб або закусочні пиріжки.
  • Над основними тарілками (не обов’язково) викладаються горизонтально десертна виделка і ложка.
  • Над ножами і ложкою виставляються келихи, залежно від кількості напоїв, поданих до столу. На святковому столі може бути до 4 келихів одразу: для води, для червоного вина, для білого або ігристого і чарочка для лікерів або наливок.

Схема класичного сервірування столу

Exit mobile version