Їжа

robertss 01.09.2023 Article

Якби у відомій казці про вершки і корінці героям довелося ділити селеру, ніхто б не залишився обділеним: селера прекрасна від кореня до верхівки. Корінь або бульба селери — кругла, нерівна, з яскравим, концентрованим ароматом і смаком.

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

Показати всі категорії

легко

Смачний салат з тунцем і хрусткі овочі — чудове поєднання, особливо коли їх об’єднує .

легко

Дуже літній хрусткий салат, в якому кожен овоч ніби змагається один з одним: хто кого .

легко

Якщо ви зазвичай варите буряк для салатів і борщів, то ви навіть не уявляєте собі, наскільки він .

легко

Смузі з селерою, кабачком і лохиною — ідеальний вибір для тих, хто хоче підняти свій імунітет .

легко

Складно придумати кориснішу першу страву, ніж суп із зелених овочів. Броколі, шпинат, цукіні, кабачки, .

легко

Салат зі щавлю, шпинату та селери для багатьох стане справжнім відкриттям. Особливо, якщо ви .

легко

Смажена селера замість смаженої картоплі? Чому б і ні, тим більше що страва виходить .

Наталія Андрєєва 17 квітня 2023 року

легко

Яловичина з селерою і яблуками — дуже оригінальна страва, яка практично повністю готується з .

легко

Салат із селерою, яблуками та насінням — доволі вдала версія знаменитого «Волдорфа». Відома страва з селерою, яблуками та насінням .

легко

Пісна сочевична юшка зі смаженим перцем сподобається навіть переконаним м’ясоїдам, настільки цей суп .

середньо

Тим, хто утримується від жирної їжі, ми пропонуємо приготувати дієтичний бефстроганов. .

легко

Салат із квасолею без м’яса — ситний і має апетитний вигляд. Виключаючи з раціону м’ясо, ми не повинні .

легко

Тушкована картопля з куркою в каструлі — це завжди смачно. Найдомашніша страва з усіх можливих.

середньо

Рецепт тюфтельок із кролика з трюфелем і селерою від Євгена Михайлова, шеф-кухаря ресторану .

Chefs 21 вересня 2022 року

легко

Щоб зробити дієтичні котлети, першочергово потрібно вибрати правильний фарш. Часто на цінниках .

легко

Салат «Ташкент» із редькою належить до узбецької кухні тільки за назвою. Ну, хоча б тому, що в .

середньо

легко

легко

Цей салат за рахунок нуту виходить доволі ситним, але всі інші інгредієнти — винятково корисні.

середньо

Несподіване поєднання продуктів у салаті з куркою, лічі та маринованими овочами навряд чи залишить вас .

легко

Легка вітамінна страва — це не обов’язково приготовані на парі суцвіття броколі або цвітної .

легко

Вода абсолютно необхідна для підтримання життя взагалі, а зволоження — одна з основних потреб .

легко

Грушею в салатах у принципі нікого не здивуєш. Але домашній салат на вечерю — він же не заради здивування .

легко

У цьому салаті можуть виявитися всі овочі та інші продукти, які є в холодильнику. Але їх не .

легко

Селеру не можна назвати загальним улюбленцем. Але якщо ви відчуваєте до неї хоч якісь теплі почуття .

середньо

Для приготування гратена з картоплі та селери з цибулею-пореєм добре б озброїтися теркою .

середньо

Зелена сочевиця — улюблений продукт кількох регіонів Франції, Іспанії та інших країн .

середньо

Салат із курячою грудкою, селерою, яблуками та арахісовою заправкою оцінять і адепти здорового харчування .

легко

Гречана каша з овочами — страва доволі незвична, навіть несподівана. Адже як зазвичай ми її їмо? С .

середньо

Стейки осетра — універсальний делікатесний продукт, який можна готувати найрізноманітнішими способами .

легко

Тушкована цвітна капуста з овочами особливо припаде до смаку всім веганам, вегетаріанцям і .

середньо

Візьмемо улюблену всіма курку, додамо до неї вершкового соусу, та не простого, а з селерою.

Ірина Силивончик 18 вересня 2021 року

легко

легко

Перед приготуванням м’ясо цесарки треба обов’язково замаринувати або вимочити — так воно вийде .

легко

Іспанський виноградний гаспачо — не тільки смачний суп для спекотного дня, а й прекрасний спосіб .

легко

Індичка чудово поєднується з тими самими інгредієнтами, що й курка, тому ви можете використовувати .

легко

Чудовий заряд вранці.

Олександра 17 березня 2021 року

середньо

Пісний борщ з квасолею і грибами настільки гарний, що його можна готувати і їсти не тільки на .

легко

Жоден святковий стіл не обходиться без салатів. Ми віддаємо перевагу легким, без м’яса, без майонезу.

Галина Компанцева 2 лютого 2021

легко

Хурма як мандарини, зимовий улюблений фрукт, і поки сезон, мабуть треба чимось незвичайним.

Євгенія 27 січня 2021

легко

У чому сила, брате? Однозначно в супі! Особливо в лютому, коли організму потрібно черпати звідкись .

легко

Салат для любителів кореневої селери.

Галина Компанцева 21 січня 2021 року

легко

До такого салату можна подати суміш оливок і маслин, а також мариновані огірочки.

легко

Салат із копченим кальмаром — чудова відповідь на запитання, що робити із цим продуктом, якщо не просто .

легко

Я з першого разу, спробувавши, закохалася в цей салат! Прості та доступні інгредієнти, дуже смачний і .

Євгенія 29 грудня 2020

легко

У класичній заправці для «Волдорфа» — майонез. За бажання можете замінити ним частину йогурту.

легко

Дуже важливо вибрати не дуже велику, щоб вона могла поміститися в духовці, але й не надто велику.

Shefs 15 грудня 2020 року

легко

До цього картопляного салату з пряною заправкою можна додати ще якийсь продукт із нейтральним смаком.

Якби у відомій казці про вершки і корінці героям довелося ділити селеру, ніхто б не залишився обділеним: селера прекрасна від кореня до верхівки.

Корінь або бульба селери — кругла, нерівна, з яскравим, концентрованим ароматом і різкуватим смаком, використовують як ароматичний овоч. Найчастіше його додають під час варіння бульйону і пасерують разом із цибулею та морквою, коли готують м’ясне рагу. Корінь селери містить достатньо крохмалю, щоб готувати з нього пюре і протерті супи, при цьому він менш калорійний, ніж картопля. Різкий смак можна нейтралізувати попереднім бланшуванням або просто скомбінувавши з картоплею. Приготуйте з бульбової селери чіпси чи салат або запечіть у духовці разом з іншими овочами.

Соковиті, хрусткі світло-зелені черешки селери ідеальні для приготування салатів і всіляких легких закусок. Їхній смак, що одночасно нагадує яблуко й огірок, чудово гармонує з багатьма продуктами. Черешки селери можна бланшувати або тушкувати, але найкраще їсти в сирому вигляді.

Темно-зелене листя селери використовують як будь-яку іншу пряну зелень, особливо в домашньому консервуванні. І навіть насіння селери знаходить застосування в кулінарії: воно входить до каджунської суміші спецій, а селерова сіль — обов’язкова приправа для коктейлю «Кривава Мері».