Їжа

robertss 07.09.2023 Article

Найчастіше індичку запікають, попередньо нафарширувавши грибами, овочами, фруктами, салом або сухофруктами. Якщо птицю запікають не цілою, а розрізану на частини, то начинку кладуть у надріз-кишеню, який спеціально роблять на шматку м’яса. Ми пішли іншим шляхом, і пропонуємо 9 страв із грудки птиці. Вони підійдуть для всієї сім’ї, особливо, якщо господиня — економна і ощадлива.

Мабуть, найдорожчий інгредієнт, що трапляється у двох із 9 страв — це шафран . Купувати його спеціально для приготування індички чи ні, вирішувати вам. Ми вважаємо, що шафран просунутим кулінарам потрібен завжди, наприклад, для приготування різотто, паельї, кремів для тортів і тістечок та індійського лассі.

Якщо ви надумаєте приготувати всі 9 страв, вам знадобляться горіхи (кеш’ю, волоські та арахіс), фрукти (яблука, лимони, лайми, гранат і консервовані абрикоси) плюс курага, сало, топлене масло, стручковий перець, авокадо і вершковий сир. Сподіваємося, що рослинна олія, крохмаль, яйця, цибуля, часник є у вас завжди. Так само як прянощі та приправи: соєвий соус, кориця-гвоздика, лавровий лист та інше.

Грудка індички, зелена квасоля та кунжут для салату за 20 хвилин

Компанію індичці тут складає кунжут, який активно використовують у багатьох азіатських кухнях. У його насінні міститься величезна кількість антиоксидантів, а ще фітостеролів, які не дають утворюватися шкідливому холестерину. Лінолева кислота, що також входить до складу кунжуту, налагоджує роботу ендокринної системи. Уявляєте яка це корисна страва! Рецепт дивись тут .

Індичка із зеленою квасолею

Грудка індички, кінза та кеш’ю для швидкої та легкої гарячої страви

Можна по-різному ставитися до кінзи, але сумніватися у вдалому поєднанні «кінза — індичка» не доводиться. А якщо до цієї пари додати кеш’ю, вийде повна ідилія. Індичка з кінзою і кеш’ю — для обіду або вечері в будні.

Індичка з кінзою та кеш’ю

Грудка індички, сало і яблука для рулету

Рулет із грудки індички з яблуками — ідеальний варіант закуски для будь-якого столу. Щоб грудка індичка вийшла м’якшою і соковитішою, ми нафарширували її не тільки яблуками, а й шматочками сала.

Грудка індички, нашпигована салом і яблуками

Грудка індички, авокадо, сирний сир і соус чилі — чудова компанія для обіду або вечері

Багато хто любить індичку за її дієтичне м’ясо. Щоб зробити його смак насиченим і яскравим, підмаринуйте птаха та приготуйте соус. Ми вирішили для соусу використовувати авокадо, сирний сир і готовий соус чилі. Рецепт страви дивись тут .

Індичка під соусом Чіпотлі

Грудка індички, курага, гірчиця та арахіс для страви з вау-ефектом

Індичка з начинкою з кураги, горіхів і розмарину це не просто звичайна індичка — це страва з вау-ефектом. Гірчичний соус зробить м’ясо індички більш ароматним і м’яким.

Індичка з курагою

Грудка індички, курага, яблука та консервовані абрикоси — для буднів і свят

Індичку можна приготувати, нафарширувавши яблуками, а можна зробити закусочний варіант (рецепт дивись тут). Для цього вам знадобиться філе індички, яблука та трохи кураги з консервованими абрикосами.

Індичка з фруктами

Грудка індички, малина, ваніль, жирні вершки та лайм для ефектної страви з ресторанною подачею

Індичка, прикрашена свіжою малиною і подана з вершково-ванільним соусом, стане прикрасою святкового столу, подача у неї ефектна, а смак дуже цікавий.

Індичка з малиною та ароматом ванілі

Бонус: Індичка цілком, волоські горіхи та шафран для сациві

Сациві з індички в традиційному варіанті готують із курки. Але м’ясо індички нічим не гірше. Вся справа в спеціях, а для сациві головна спеція — шафран.

Сациві з індички

Половина цілої індички, гранатовий сік, цибуля, кінза і шафран для страви по-грузинськи

Грузини розуміються на хорошій їжі, тому можна не сумніватися у відмінному смаку цієї страви. Тушкуємо індичку в гранатовому соку, додаємо кінзу та імеретинський шафран із коріандром — індичка по-грузинськи готова.

Індичка по-грузинськи з гранатовим соком