Їжа

robertss 26.09.2023 Article

Піца — одна з найпопулярніших італійських страв. Це круглий корж із тіста з начинкою, запечений у печі. Історія піци. Коржі з овочами та сиром їли на Апеннінському півострові з незапам’ятних часів. У XVI столітті в Європу було завезено помідори.

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

Показати всі категорії

легко

Піца з копченою ковбасою і сиром — страва нехитра, повсякденна, але від цього нітрохи не .

легко

Піцу можна приготувати з будь-якою начинкою. Овочева піца з моцарелою — найкращий вибір для тих, хто любить .

легко

Міні-піца з моцарелою та помідорами готується за класичним рецептом: різниця тільки в .

легко

Якщо ви пригостите ось такою простою піцою близьких або гостей удома, всі будуть задоволені, адже це .

середньо

Така піца буде смачною і без шинки, яку, до речі, можна замінити будь-якою іншою ковбасою на ваш смак.

легко

Піца з грушею та горгонзолою — вишукана, з багатим смаком випічка, від якої будуть у захваті всі .

Старина Сем 25 серпня 2023 року

легко

Чи можна приготувати піцу на сковороді за 20 хвилин? Запевняємо вас, що це цілком реально! І нехай .

середньо

Піца з копченим м’ясом і соусом дзадзікі — це не класичний італійський рецепт, а сучасна .

середньо

Бездріжджове тісто використовується, як правило, для великої піци, яку готують на великій плиті.

легко

Домашня піца з грибами та ковбасою, як і вся подібна випічка, починається з тіста. Звичайно, можна .

легко

Не чекайте свята, а просто візьміть і приготуйте піцу карбонара за нашим рецептом. Випічка .

середньо

Дієтична піца потішить усіх прихильників правильного харчування, адже в ній немає тіста! Так-так, таке тісто .

легко

Навіщо взагалі готувати дріжджову піцу на молоці, якщо можна робити тісто на воді? Хоча б із .

середньо

Піца з королівськими креветками — це ціла подія. Вона так гарно виглядає на столі! Особливо .

середньо

Гостра піца зі стейком готується з витриманого пишного тіста ручної роботи з добірним м’ясом. За .

легко

Лінива піца на батоні на сковороді — рецепт для тих, хто не любить довго стояти біля плити. Не .

легко

Зелена ПП-піца — ідеальне рішення для людей, які ведуть здоровий спосіб життя. І це той самий випадок, коли .

Катерина 30 вересня 2022 року

легко

Хочете навчитися готувати тісто для піци дріжджове за всіма правилами? Тоді мерщій приступайте до .

середньо

Піца зі сливами готується абсолютно так само, як і з іншими наповнювачами, але страва виходить .

середньо

Перевірений рецепт дуже смачного дріжджового тіста для піци. Тіста за цим рецептом вистачить на 2 .

Анастасія 6 вересня 2022 року

середньо

Смачний рецепт піци зі шкільної їдальні

ДавайтеПриготуємо 30 серпня 2022 року

легко

легко

Приготувати швидку піцу на піті можна навіть на сніданок у будні — щоб зробити ранок по-справжньому .

легко

Усім, хто любить піцу, але вирішив схуднути, тому не їсть борошняне, присвячується. Картопля, .

середньо

Підозрюємо, що піца з персиками, бринзою та бальзаміком абсолютно точно сподобається шанувальникам .

середньо

Спечіть піцу на сметані в духовці за нашим рецептом, і ви отримаєте дуже приємні гастрономічні враження від .

середньо

Колись піца з куркою та ананасами здавалася надто екзотичною та дивною, зате тепер у неї .

середньо

Овочева піца на буряковому тісті — яскрава та ошатна страва, чудова альтернатива нездоровим .

середньо

середньо

Сьогодні я хочу поділитися перевіреним рецептом тіста для піци на кефірі без використання дріжджів.

Romaska 15 січня 2022 року

середньо

«Ледачу», швидку піцу на батоні можна спекти в духовці навіть уранці на сніданок: усього .

середньо

легко

Базовий рецепт тіста для піци та соусу, які завжди виходять і не потребують грандіозних витрат .

mary.lady2 21 вересня 2021 року

легко

Швидка в приготуванні піца потішить вас своїм яскравим виглядом і смаком.

Konstanta 3 вересня 2021 року

складно

Морська піца виходить дуже соковитою, ніжною і доволі легкою, адже в її складі немає м’яса, птиці .

легко

Піца «Марішка» нескладна в приготуванні. Смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Рецепт .

Щоденник Непоганої Господині 14 квітня 2021 року

складно

Піца бачіата належить до італійських піц на деку (in teglia). Слово baciata перекладається .

Альона Миронова 8 квітня 2021

середньо

Дуже яскрава і смачна піца, діти в захваті від бурякового тіста.

Ольга Захарова 5 квітня 2021 року

легко

Часто готую піцу з овочами. В основному для начинки використовую кабачки, баклажани, помідори.

Konstanta 12 лютого 2021

легко

Така піца з сирокопченою ковбасою відмінно підійде для затишного вечора в колі сім’ї, для перегляду серіалу, для .

легко

Готову основу для піци можна замінити листковим тістом.

середньо

Піца за рецептом мого братика. Завжди виходить дуже соковита, ситна піца. Не шкодуйте сиру! Чим .

Ляля 12 грудня 2020

середньо

У томатний соус можна додати традиційні для італійської кухні трави — базилік, орегано і майоран .

середньо

Часникова піца з сиром на тонкому бездріжджовому тісті. Дуже просто готується, а смак просто .

Щоденник Непоганої Господині 23 жовтня 2020 року

легко

Сьогодні піца за рецептом від моєї італійської подруги. І не просто піца, а ПІЦЦА. Так-так, саме .

Ольга Сивова 22 жовтня 2020 року

легко

Ви знаєте, що я обожнюю і кваліфікуюся на італійській кухні. І я не міг не приготувати всіма .

chef.dovbnya 4 жовтня 2020 року

легко

Коли дуже хочеться піци, а часу на її приготування немає, виручить листкове бездріжджове тісто з .

Konstanta 3 жовтня 2020 року

легко

Піца «Маргарита» є традиційною Італійською піцою. Про це свідчить не тільки її історія, а й .

Анастасія Грошева 27 вересня 2020 року

Піца — одна з найпопулярніших італійських страв. Це круглий корж із тіста з начинкою, запечений у печі.

Історія піци. Коржі з овочами та сиром їли на Апеннінському півострові з незапам’ятних часів. У XVI столітті в Європу було завезено помідори — один з обов’язкових інгредієнтів традиційної піци. У XVII столітті піца стала набувати популярності серед італійського народу. І тоді вона вважалася аж ніяк не шляхетною стравою, адже до неї входили найпростіші інгредієнти: тісто, сир, помідори, оливкова олія. І тільки в XIX столітті вона з’явилася на королівському столі.

Піца Маргарита. Наприкінці XIX століття Неаполь відвідав король Італії Умберто I і його дружина Маргарита Савойська. Для неї і була виготовлена «триколірна» піца: в її начинці використані кольори італійського прапора: зелений (базилік), білий (сир моццарелла) і червоний (помідори). Цю піцу було названо за ім’ям королеви.

Тісто для піци має бути дріжджовим. Важливо, щоб корж був досить тонким і м’яким, щоб готову піцу можна було скласти навпіл, не переламавши. Фахівці рекомендують не розгортати корж, а розминати його пальцями, надаючи потрібної форми. В італійських піцеріях можна спостерігати, як майстри виготовлення піци, їх називають піцайоло, ефектно розкручують корж на пальці над головою.

Начинка для піци. У кожному регіоні Італії є свої особливості приготування піци: до начинки додають традиційні місцеві продукти, так звані спеціалітети — різні види сиру, ковбасу і в’ялене м’ясо, рибу і морепродукти, спеції і пряні трави.

Сьогодні вибір інгредієнтів для начинки величезний, адже, за великим рахунком, за порадою героїні фільму «Блондинка за рогом», у піцу можна покласти все, що є в холодильнику. У всьому світі піцу готують по-різному — за традиційними рецептами або вигадуючи свої, сміливо фантазуючи на тему піци — часом настільки сміливо, що вихідну страву і не впізнати. Існують навіть десертні варіанти піци — з фруктами і ягодами.

Випікання піци. Традиційну піцу печуть у спеціальній дров’яній печі, здатній підтримувати дуже високу температуру. У домашніх умовах випікати піцу треба в духовці, попередньо розігрітій до максимально можливої температури — не менше 220 С. Вкрай бажано пекти піцу на гарячому камені. Якщо у вас немає спеціального каменю, встановіть у центральну частину духовки перевернуте деко і залиште його розігріватися разом із духовкою. Тільки за дотримання цих умов піца спечеться за лічені хвилини і тісто пропечеться, але не висушиться.