Їжа

robertss 04.09.2023 Article

У всіх, хто працює, рано чи пізно виникає питання: як краще відзначити свято на роботі і якими стравами нагодувати вічно голодних колег. Фуршет на роботі актуальний і на 23 лютого, і на 8 березня, і в інші свята. Ділимося ідеями для бюджетного, швидкого і смачного фуршету.

Голосів: 11

Поговоримо про фуршет, який можна організувати на роботі самим і про те, як нагодувати колег в умовах класичного офісу — без використання кухні. Ми розраховуємо максимум на 50 осіб.

Розглянемо два варіанти підготовки до фуршету. 1. Їжа-конструктор — вдома робляться деякі заготовки, а на роботі все тільки збирається. 2. Готуємо все в офісі, використовуючи руки колег, ножі та посуд для подачі. Ми розділили 15 рецептів на 2 групи. Ви можете міксувати їх між собою або вибрати більш зручний для себе варіант.

Важливо: не забудьте купити одноразовий посуд (щонайменше тарілки для закусок, виделки і стаканчики), бажано одноразову паперову скатертину і сміттєві пакети (для простоти і швидкості прибирання столів), серветки. Не завадять і пластикові харчові контейнери. Якщо їжі було дуже багато, а їдців не дуже, можна розкласти їжу по контейнерах і залишити її наступного дня в холодильнику або роздати по домівках охочим.

Готуємо вдома, збираємо фуршет на роботі

Шинка, сир і майонез

Рулетики з шинки з сиром — чудова закуска, яку оцінить багато хто.

Вдома: зваріть яйця і натріть сир. На роботі: розподіліть начинку по скибочках шинки, згорніть у рулетики. Буде потрібно: варильна поверхня і терка.

Рулетики з шинки з сиром

Цезар на шпажках

Закуска на шпажках на тему салату цезар — швидкий і ефектний варіант популярного салату. Ідеальна страва для фуршету або для прийому нежданих голодних гостей.

Вдома: приготуйте грінки та зробіть заправку. На роботі: наріжте інгредієнти та нанизайте їх на шпажки. Буде потрібно: варильна поверхня, блендер, терка та дерев’яні шпажки.

Закуска на шпажках на тему салату цезар

Сир, сметана та кріп

Звісно, в супермаркетах можна купити готові свіжі сири з добавками, але ми — економні та вмілі, готуємо сирну намазку самі. Адже це так просто!

Вдома: підготуйте намазку. На роботі: наріжте хліб, підсушивши його в тостері (але це не обов’язково!) і намажте сирною масою. Буде потрібно: блендер і тостер, за можливості.

Сир із кропом

Паста, сир і горіхи

Нині в моді все середземноморське і морське — ось і нагодуйте колег «черепашками», фаршированими сиром і горіхами.

Вдома: відваріть пасту, підсмажте горіхи в духовці (але можна і на сухій сковороді), приготуйте заправку і сирно-вершкову начинку. На роботі: нафаршируйте пасту, викладіть на листя салату і полийте заправкою. Буде потрібно: варильна поверхня, духовка, міксер.

«Мушлі», фаршировані сиром і горіхами

4 сири та фундук

Скільки разів ми проходили це в нових компаніях! На красивій таці подаємо ось такі маленькі білі кульки — «цукерки» з сиру. Гості відмовляються — кажуть, солодке ще рано. А ми наполягаємо і після з посмішкою спостерігаємо за їхнім виразом облич, коли вони все-таки кладуть «цукерку» до рота і відчувають смак чотирьох сирів одночасно…

Удома: натріть на тертці твердий сир. На роботі: приготуйте сирну масу і сформуйте з них цукерки, начинивши горіхами. До подачі приберіть у холодильник. Буде потрібно: терка і холодильник (на роботі!)

Солодкий перець, копчений сир, ананаси та окіст

Якщо хочеться нагодувати колег чимось яскравим, апетитним і ситним, але не пирогами, приготуйте салат із тамбовським окостом. Упевнені, що всі вони прийдуть до вас за рецептом цієї страви!

Вдома: приготуйте заправку. На роботі: наріжте та змішайте всі інгредієнти. Буде потрібно: терка, друшляк, варильна поверхня.

Салат із трьох перців з окостом і сиром

Буряк, сир і песто

Навіть якщо песто — готове з магазину, а буряк для цього канапе не запікати, а зварити та купити дешевий козячий сир, все одно бурякові башточки з сиром стануть окрасою будь-якого фуршету та застілля.

Вдома: відваріть або запечіть буряк. На роботі: спорудіть башточки, для зручності скріпивши їх тонкою шпажкою. Буде потрібно: варильна поверхня або духовка, шпажки.

Бурякові башточки з м’яким сиром

Лаваш, вершковий сир, лосось і солодкий перець

Така закуска завжди має ефектний вигляд, готується просто і її зручно їсти.

Ці рулети з лаваша з різними начинками — смачні, ситні, і сподобаються всім. Як начинку можна також використовувати тонко нарізану шинку, ковбасу, буженину і будь-які нарізані соломкою або брусочками овочі.

Вдома: запечіть солодкий перець (або використовуємо готовий запечений із банки), натріть на тертці цедру. На роботі: приготуйте 2 начинки і намажте їх на лаваш. Для кращого смаку приберіть готові рулетики в холодильник на 20-30 хв. Буде потрібно: духовка, терка і холодильник (на роботі!)

Рулети з лаваша з різними начинками

Готуємо фуршет на роботі

Купуйте продукти перевірені, які вже самі куштували й гідно оцінили. Не варто експериментувати на колегах із новими смаками й ароматами. Фрукти вимийте, навіть цитрусові. Подбайте про потрібну кількість гострих ножів для нарізки і кілька обробних дощок.

М’ясна, ковбасна та сирна нарізка плюс хліб для тостів

Для фуршетного столу такий конструктор — порятунок. Від сендвічів, приготованих з відмінно підібраних інгредієнтів, навряд чи хтось відмовиться. Ваш конструктор стане хітом фуршету, якщо додати до нього ще паштет із курячої печінки та журавлинний джем або оселедцеве масло і кисло-солодкі яблучні скибочки. А якщо поруч поставити тостер, то деяких колег ви втратите надовго.

На роботі: до кетчупу додати дрібно нарізану свіжу зелень, наприклад, кінзу. А майонез приготувати або самим, або додати в готовий трохи гірчиці та лимонного соку — для унікальності смаку. Можна додати й дрібно нарізані мариновані огірки або каперси. Буде потрібно: ніж, обробні дошки і тостер, за можливістю і бажанням.

Конструктор для сендвічів

Сиров’ялена шинка, рукола, сирний сир і песто

Здається це так просто: шинка, рукола і песто, але чому так важко відірватися від цієї моментальної в приготуванні закуски?! Може вся справа в її особливому середземноморському колориті.

На роботі: для швидкості песто купити в магазині, а замість сиров’яленої шинки (яка нині дорого коштує) купити шпек. Він щільніший і солоніший, ніж шинка, але для такої закуски чудово підійде. Буде потрібно: ніж і обробна дошка.

Шинкові рулетики з руколою

Креветки, селера та огірок

Ця закуска з креветочного салату, поданого на кухлі свіжого огірка — спеціально для дівчаток. Вона немов створена для милих дамських посиденьок, дівич-вечорів або фуршетів у дамських робочих колективах. Виглядає акуратно, привабливо і не залишає непотрібного відчуття зайвої ситості.

На роботі: у салат додати трохи маринованих огірків, а частину сметани замінити якісним майонезом. Креветки краще брати невеликі глибоководні з північних вод, можна навіть коктейльні. За великими, тропічними не женіться — тут їхній м’який і майже нейтральний смак ні до чого. Буде потрібно: ніж і обробна дошка.

Салат із креветок на скибочках огірка

Солодкий перець, шинка й ананас

Це особливий салат. У ньому все незвично — від форми подачі до поєднання інгредієнтів. І заправлений він тільки сіллю, перцем і невеликою кількістю рому — дуже правильний початок для свята, особливо якщо завтра настає вихідний день.

На роботі: якщо після фуршету потрібно ще попрацювати, ром і лікер можна замінити цукровим сиропом, змішаним із соком лайма. Купуючи ананас, обов’язково нюхайте його, стиглий ананас не здатний приховати від покупців свій заклично тропічний аромат. Буде потрібно: ніж, миска і обробна дошка.

Салат із перців в ананасі

Ризький хліб, сирний сир і підкопчений лосось

Якщо ризький хліб намазати сирним сиром і додати тонку скибочку підкопченого лосося, вийде чудовий, ситний і дуже смачний бутерброд. Ми пішли трохи далі, ускладнивши намазку і спорудивши маленькі канапе, які так чудово подати на фуршетний стіл.

На роботі: підкопченого лосося можна замінити на слабосоленого або взагалі — на палтуса. Кількість шарів теж регулюйте на ваш смак, але не захоплюйтеся — адже канапе має бути невеликим і витонченим, щоб його було зручно їсти руками. Буде потрібно: ніж і обробна дошка.

Закуска з копченого лосося

Оладки, червона ікра та авокадо

Ікра з млинцями — класика російської кухні і традиційно святкова страва. А якщо поглянути на цю парочку у світлі модних тенденцій? Ось що в нас вийшло: ситна основа, пікантний топінг і вершковий крем до нього.

На роботі: оладки, звісно, краще напекти вдома! Але можна купити готові або вирізати кола з дріжджових млинців, якщо не змогли знайти в магазині оладки. Тільки для зручності за основу візьміть кілька млинцевих кружечків, змащених кремом з авокадо. Навряд чи один млинець зможе витримати ношу з ікри та крему. Крем готуйте на роботі, одразу перед подачею закуски на стіл. Буде потрібно: ніж і блендер (хоча за бажання крем можна збити і виделкою).

Млинці з ікрою та кремом з авокадо

Згущене молоко, журавлина та кедрові горіхи

Колеги будуть вам вдячні, якщо на фуршеті буде що-небудь солодке. Реалізуйте їхню мрію, приготувавши тайговий десерт, створений на основі дитячих спогадів Олександра Кареліна. Він готується просто і швидко і подобається всім.

На роботі: а цьому десерті можлива тільки одна-єдина заміна. Замість брусниці можна взяти журавлину або суміш із брусниці та журавлини. Решта — постійна і незмінна константа! Буде потрібно: порційний посуд для десерту і холодильник (на роботі!)

У будь-якій компанії завжди знайдуться вегетаріанці або люди, які дотримуються посту — про них теж варто пам’ятати і заздалегідь продумати кілька веганських і пісних страв, щоб на святі всім було комфортно і приємно. Тоді фуршет на роботі точно буде на 5 з плюсом!

Як уникнути не зовсім комфортних наслідків використання часнику для приготування фуршетних страв?

1. Зовсім не використовувати його, замінивши гірчицею, лимонним соком, вершковим хріном.

2. Розрізати зубчик часнику навпіл і видалити зелений паросток.

3. Після їди з’їсти часточку лимона з цедрою.

4. Піти додому і там страждати на самоті.

Ключові слова



Якщо ви помітили помилку або неточність, будь ласка, повідомте нам .



Ілюстрації до матеріалу: Fotodom/StockFood, Shutterstock/FOTODOM

Наскільки ймовірно, що за нагоди ви порекомендуєте Gastronom.ru друзям і знайомим?