Кожна людина мріє здобути щастя, для всіх воно різне, але більшість прагне знайти кохання. Це безкорисливе світле почуття вселяє надію, дає сили та приносить спокій. Кохання буває різне, але хочеться поговорити про те, що дає початок сім’ї.

Микола Чудотворець відомий як покровитель дітей, але допомагає він і всім, хто просить. Моляться Миколі Чудотворцю про допомогу у коханні багато дівчат. У його біографії відома дивовижна історія і зі щасливим кінцем, але від того не менш сумна. Коли Микола був єпископом, один із чоловіків, його сусідів, не міг видати заміж дочок, бо бідний і не міг зібрати посагу. Усі три дівчата були красунями, і батько наважився на крайні заходи – заробити на їхній красі. Коли звістка про те, що дівчат відправляють у будинок розпусти, дійшла до Миколи, він не попросив про допомогу Бога, а сам став помічником. Таємно, під покровом ночі, він прийшов до їхнього будинку і підкинув мішечок, у якому були всі його кошти. Так, старша дочка змогла вийти заміж, а її посагом був цей мішечок.

Через якийсь час єпископ Микола знову підкинув мішечок із золотом – друга дочка вдало вийшла заміж. Коли настав час молодшої, батько дівчат став чатувати ночами, щоб дізнатися про свого рятівника. Чоловік дізнався в ночі силует єпископа, коли той уже йшов від їхнього дому, він сльозно дякував йому за допомогу, але Микола просив нікому не розповідати про те, що сталося. Ця історія про те, як людина з великим серцем врятувала сім’ю і дала з’явитися ще трьом.

Молитви про взаємне кохання святого Миколая Чудотворця

Жінка завжди шанувалася як хранителька вогнища, тому саме дівчата часто звертаються до Миколи Чудотворця з молитвою про кохання чоловіка.

Він допомагає зневіреним повірити в себе, зміцнити віру і знайти любов.

Почуття швидко спалахують у людях, але кохання з першого погляду буває далеко не у всіх, а закоханість і кохання все ж таки різні речі.

Кожен хочеться бути поряд з гідним чоловіком, сильним і хоробрим, чесним і добрим. Іноді вдається зустріти такого на своєму шляху, розглянути його у своєму оточенні, але він ще не подивився в той же бік, не побачив, не помітив. У таких випадках читають молитву Миколі Чудотворцю про взаємне кохання, довіряючи себе його волі.

О, всесвятий Миколай, угодник прегарний Господь, теплий наш заступник і скрізь у скорботах скорий помічник. Допоможи мені, грішному й похмурому, у справжньому житті, благай Господа Бога дарувати мені залишення всіх моїх гріхів, які згрішили від юності моєї, у всьому житті моїм, діломи, і в поході душі моєї помози ми, окаянному, благай Господа Бога, всієї твори Творця, визволити мене повітряних митарств і вічної муки, нехай завжди прославляю Отця, і Сина, і Святого Духа, і твоє милосердя, . Амінь.

Кому не довелося ще зустріти своє кохання, просять допомоги у Миколи Угодника, інше ім’я Чудотворця, знайти її, знайти. Шлюб – непорушний союз перед Богом, клятва у вірності, любові та допомозі. Сім’я залишається вічною, безсмертною цінністю людства. Звернення до Миколи Чудотворця про любов є сильною молитвою, так само як і сила самого святого.

До прохання заміжжя необхідно ставиться відповідально. Читаючи Миколі Угоднику молитву про допомогу у коханні, дівчині слід повністю усвідомлювати, наскільки це серйозний крок. Обранець стане частиною її життя, вона йтиме з ним рука об руку все життя, разом долатиме негаразди і ділитиме радості.

О, добрий наш пастирю і богомудрий наставнику, святителю Христа Миколая! Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають у допомогу скору твою представництво; бач нас недужих, звідусіль уловлюваних, усякого добра позбавлених і розумом від малодушності потьмарених; Потчиться, угодник Божий, не залишити нас у гріховному полоні бути, нехай не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діяннях наших. Моли за нас негідних Створителя нашого і Владику, Йому ти з безтілесними ликами чекаєш: милостива до нас сотвори Бога нашого в нинішньому житті і в майбутньому віку, нехай віддасть нам по ділам на діло Гості віддасть нам. Бо клопотання на твоє клопотання, хвалимось твоїм заступництвом, заступ твоє на допомогу покликаємо, і до пресвятого образу твого припадаюче, допоможи просимо від нас, нагодуй, Ні страстів і бід тих, що повстають на нас, так святих твоїх молитв не буде нас напасти, і не зануримося в гріховній грімні і в тині пристрастей наших. Молі, святителю Христа Миколая, Христа Бога нашого, нехай дасть нам мирне життя і залишення гріхів; Амінь.

Як правильно молитись?

До будь-якої молитви варто ставитись з належною повагою, адже це звернення до святого. Молитва не повинна бути показною, оскільки вважається особистим проханням кожного віруючого. Молитва Миколі про кохання не буде почута, якщо читається машинально та нероздумливо. Серце має бути чистим, думки прозорі, а прохання щире, інакше святого можна образити.

Молитва – сильне прохання. Не слід турбувати святих, якщо у вас немає почуттів до чоловіка, насамперед необхідно бути чесним самим із собою. Не обов’язково знати слова молитви, можна звернутися до святого та по-іншому. Попросити Миколу Чудотворця молитвою, щоби коханий був поруч, можна і своїми словами. Але фрази мають бути ввічливими, чесними і не містити злого наміру.

Дівчата читають молитву на любов чоловіка Миколі Угоднику, просячи про сімейне щастя, заступництво та допомогу у створенні сім’ї. Звертаються до святого з усіх куточків світу вже багато століть, і нікого він не залишає, всіх чує.

О, святителю Христу Ніколає! Почуй нас, грішних, що моляться тобі (ім’я) і покликають на допомогу скору твою представність. Милостива до нас створи Бога нашого, та за Своєю благістю подасть нам (зміст прохання). Викупи нас, угоднику Христа, від лих, що на нас, і в усякій життєдайній нужді і потребі посли нам свою допомогу. Амінь.